Toto jste jistě nevěděli!

Přirozenou pozicí horních končetin člověka jsou ruce spuštěné dolů. Ze zákonů fyziologie však vyplývá, že by bylo velmi užitečné, abychom ruce během dne několikrát zvedli a to na 2 až 5 minut.

Za prvé, když jsou ramena zvednutá, zakřivení trávicího traktu se narovnávají, což přispívá k rychlému průchodu jídla. Tedy, je to prevence nežádoucích procesů rozpadu a fermentace ve střevech a povzbuzení činnosti potřebných mikroorganizmů.

Za druhé, zdvihnete li ruce nahoru, tak zabráníte permanentnímu deformačnímu vlivu gravitačního pole. Povislá ramena deformují páteř, což vede k osteochondróze a dalším kloubním onemocněním. Zvednete ruce, necháte páteř, aby se protáhla, a také získáte flexibilitu všech struktur horních částí těla.

Zatřetí, s věkem se orgány hrudní a břišní dutiny ze svého přirozeného místa jakoby přemisťují, „padají“ dolů, tlačí jeden na druhý, zmenšují svůj tzv. životní prostor. Například, existuje takový termín jako „ležící“ srdce, to je tvar srdce, který se charakterizuje přiblížením anatomické osy k horizontální poloze. To platí i pro jiné orgány. Zvednete li ruce nahoru, pak zvednete i vnitřní orgány. Kromě toho, když jsou orgány opuštěné, břicho visí dolů, tonus břišních svalů se snižuje. Při zvednutí paží tak jednoduše posilujete břišní svaly.

Za čtvrté, je dobré zvedat ruce nejen po jídle, ale i po pití. V tomto případě voda není zadržovaná v těle. Rychle prochází střevem a omyje všechny strusky přiléhající k jeho vnitřním stěnám. 20-30 minut před jídlem pijte 1-1,5 sklenic čisté vody a zvedněte ruce. To je zvláště užitečné pro ty, kteří trpí zácpou. Nebo pro ty, kteří chtějí rychle zhubnout bez omezení v jídle.

Hubnutí můžete také podpořit v naší škole: chci se dozvědět více o Škole hubnutí