Kůže je zrcadlo – všechno dosud prožité se labyrintem vrásek zapisuje do našeho obličeje.

Obličej neodráží pouze jedinečnost, ale také zdraví člověka. Kůže je propojena se všemi orgány a tělesnými systémy (cévami, vnitřními orgány, CNS, endokrinologicky…), existuje těsná vzájemnost mezi nejrůznějšími zónami a body na kůži, což se úspěšně využívá v akupunktuře, magnetoterapii atd. První pokusy číst obličej jsou známy už ze staré Číny (Sjaň-min).

Příčina vrásek v obličeji je spatřována ve ztrátě elastinu a kolagenu, což je v první řadě způsobeno množstvím vnitřních a vnějších faktorů:

šípka růstem,

šípkastárnutím kůže vlivem UV záření,

šípkakouřením,

  •  vlivem volných radikálů,
  •  výživou, podnebím,
  •  péčí o kůži,
  •  životním stylem.

šípkaČasto se také odkazuje na genetiku.

 

Ve skutečnosti kůže ztrácí elastičnost proto, že ze tkání ubývají minerální a další látky. Někteří lidé mají geneticky sklon k hromadění balastních látek. Můžeme sami sobě pomáhat tím, že se naučíme škodliviny z kůže odvádět. A právě tomu se věnuje vakuová masáž – pomáhá profylakticky, obnovuje hladkost kůže přímo viditelně.

Je několik typů biologického stárnutí kůže.

Nejčastější jsou dva protichůdné –

  • jemné vrásky jemné vrásky po celém obličeji bez povislé kůže a
  •  deformovaný obličej s povislou kůží, ztracenými konturami, protaženým obličejem s celkovým hladkým povrchem.biologické stárnutí

 

 

První typ se vyskytuje u hubených lidí, druhý u obézních.

 

Rozšířený je názor, že hlavní příčinou povislé kůže je gravitační síla a hlavně přebytečný tuk. Ženy, které si udržují přiměřenou stálou váhu, stárnou v obličeji pomaleji.

To, že hubené ženy mívají vrásčitou kůži, se dá také vysvětlit jejich životním stylem: kouření, diety způsobují atrofii kapilár, absenci dobré tukové výstelky, kolagenu – čímž se kůže vrásní. Všechno se nedá svádět na genetiku.

[tip]Stav stárnoucí kůže je výsledkem řady procesů a několika faktorů, například – stabilně nízký krevní tlak, osteoporóza páteře, silná vrstva podkožního tuku. Osteoporóza páteře brání normálnímu zásobování hlavy a kůže obličeje krví, ve spojení s nízkým krevním tlakem brání přístupu krve přes tlustou trombolytickou překážku podkožního tuku a také výživě kůže. [/tip]

Jakákoliv mimika uvádí v činnost mnoho svalů a léty se pak na obličeji formuje určitý výraz.

Poučení:
– při úsměvu se aktivizuje čtyřicet obličejových svalů
– polibek aktivizuje 29 až 39 svalů.

 

Mimické vrásky vznikají na místech spazmovaných svalů a projevují se napříč svalu. Vznikají také na místech připojení mimických svalů ke kůži.

Neustálé mechanické stahování kůže při ubývajícím kolagenu, elastinu a podkožní tukové výstelky vede k oslabování svalových vláken a vylučování mezitkáňového moku do sousedních tkání.

Ty dostávají přebytečnou výživu, rostou intenzivněji, tím se zvětšuje kontrast mezi záhybem a jeho okolím.

Pokud se obnoví svalový korzet, kůže se napne, záhyb se vyrovná, vrásky se vizuálně ztenčí.

 

vykřičníkJe zajímavé, že cizince rozeznáme nejen proto, že mají určitou barvu kůže a typ skeletu, ale jejich výraz obličeje utváří užívaný jazyk, který aktivizuje určité svalové skupiny. I řeč zanechává své stopy. Čím je člověk starší, tím je činnost jeho řečových svalů viditelnější, vytváří oblast vrásek a záhybů typických pro určitý národ.

Mnoho žen dosud neví, že mají ve svých vlastních rukách tajemství.

Obličejovým svalům i kůži mohou navrátit mladší vzhled.

Mohou poučeně na svém obličeji pracovat samy.

Vlastníma rukama si vrátí mladost i krásu pomoci baňkování obličeje.2015-10-01_162150