Testování obličeje je počátečním bodem na cestě navrácení mládí.

Před začátkem systematické peče o obličej (např. vakuové masáže) doporučujeme zhodnotit obličej a vyfotografovat ho. Jinak nepoznáme zlepšení. Běžně všechny defekty svého obličeje neznáme, nejsme zvyklí vidět ho jako celek. Obyčejně se soustředíme jenom na vrásky.

Začneme testováním vlastního obličeje, abychom si uvědomili věkové biomechanické defekty obličeje. 


obočíOtestujeme oči. Zkuste prsty pozvednout obočí, a pokud to půjde lehce, znamená to, že už není na svém místě. Pokud už je obočí spuštěné, přikryje oči, záhyby na vrchním víčku se protáhnou.
Vezměte si druhé zrcadlo a podívejte se na svůj profil, lehce skloňte hlavu, abyste viděli celý ovál obličeje. Tak vás běžně vidí IMG_3316ostatní.
Dobré je mít zvětšovací zrcadlo. Nakloňte se nad zrcadlo a uvidíte ty „brýle“, „buldočky“ ve tvářích, rýhy podél nosu. Odstranit to krémem je nemožné.

Testování vleže. Poštípejte se prsty kolem uší a na bocích krku. Máte-li na těchto místech volnou kůži, je to špatné. (Kůži skládající se do záhybů si nechávají ženy chirurgicky odstraňovat.)

Ověřte si také asymetrii obličeje. Položte si dlaně na obličej, prostředními prsty se dotkněte očních bulv a trochu sjeďte dolů. Zjistíte, že jedna strana tváře bude výše. Vzdálenost nosu a tváře bude z jedné strany větší, polovina obličeje bude níž – to je běžné.

Testování čela – sledujte linii vlasů nad čelem. Je vodorovná nebo šikmá? Šikmá upozorňuje na to, že klesla na bok čelní část lebky, bude sníženo obočí i vrchní víčko. Ale už jsme si zvykli, že všichni máme asymetrické obličeje, i když to není norma.

Jak se dozvíte pravdu o svém obličeji, tak si potom budete s větším zájmem prohlížet další lidi.

Všechno, co zjistíte, lze většinou napravit, symetrie znamená dokonalost – krásu. Testy nám mají odhalit, na čem je třeba pracovat, abychom vypadali mladší a hezčí a měli svěží pleť.
Potřebujeme, aby se nám

  • rozevíraly oči,
  • pozvedlo obočí,
  • zmizel podbradek,
  • protáhl se obličej a šíje.

 

Pamatujme – profylaxe je vždy lepší než náprava. Na obličeji je třeba pracovat od mládí, když se vrásky teprve zakládají, vytvářejí se při obličejové mimice. Mladým obličejem vrásky při úsměvu jen přeběhnou a zmizí.
Ale trvalé svalové napětí nezůstává bez následků, koncentruje se hluboko pod kůží a najednou se demonstruje na povrchu rýhami a vráskami, které jsou již viditelné a trvalejší. Mluvíme o hypertónusu svalu.
[warning] Shrnuti. Za každou vráskou se skrývá konkrétní sval, se kterým se musíme naučit pracovat.  [/warning]
Naším cílem je specifickým přístupem odstranit hypertonus, ztuhlému svalu vrátit hybnost, vyrovnávací schopnost, tím mu vrátíme i správnou výživu. Uvolňováním svalů blokujeme jeho paměť a sval se přestane stahovat.

Čím mladší je vráska, tím rychleji vymizí. Návyky svalů jsou velmi silné a je na nás, kolik času jim chceme věnovat.
Buď zvítězí přání vypadat lépe, nebo vítězem bude zase naše lenost.2015-10-01_162150