Kosmetický mýtus o roztahování kůže obličeje je „trochu“ přehnaný. O příčinách vzniku vrásek jsem  už mluvila.

Takže vypadá to tak, ve většině případů, se kůže velmi „snaží“, aby co nejrovnoměrněji „oblékla“ kostně – svalový korzet lebky, který se smršťuje s přibývajícím věkem.

My nemůžeme pozorovat skutečnou velikost vnitřního zmenšení a degradace pokožky obličeje, a proto bychom se měli radovat z toho, jak hrdinně se kůže (i když má nedostatek kolagenu a elastinu) přizpůsobuje novým (menším) rozměrům.

Fyziologický přírodní lifting probíhá po celou dobu, a pouze vážné faktory mohou „ pozastavit“ v kůži působení tohoto zákonu fyziologie.
Je zajímavé, že se nesnažíme podpořit tvůrčí proces přírodního liftingu, ale naopak „vymýšlíme“ různé způsoby, jak ho sabotovat.

[warning] Nepomáháme pokožce, ale zvyšujeme dopad negativních věkových faktorů především svým nesprávným mechanickým působením na pokožku používáním krémů (zejména petrochemického původu), vysušujeme ji častým mytím, ničíme ji zlozvykem třít oči, spát obličejem do polštáře atd. [/warning]

Měli bychom si uvědomit, že povadlá pleť koresponduje se zmenšením počtu elastinových vláken, které zpevňují kůži, a je jasné, že počet vláken je geneticky naprogramován, jako všechno v našem organizmu. Proto u jakékoliv vážné kostně –svalové deformace na jednom obličeji se pokožka rychle stáhne, na druhém – vytvoří četné vrásky, na třetím se skládá do záhybů.

Je spousta individuálních příčin, které vedou k tomu, že kůže ztrácí svou elasticitu. 

Základní příčinou, proč nastává „kapitulace“ regenerativních procesů v pokožce, je ztráta její přirozené struktury vlivem intoxikace.
lifting přírodníUspokojivé je, že povadlá pleť není konečným ortelem. Obnovte vnitřní kapilární výživu obličeje, vraťte svalům přirozenou rovnováhu a pleť zase nastartuje svůj fyziologický program – přírodní lifting. Chce to správné informace, čas a trpělivost. Ale krása – přece – stojí za to!

Náš tip: Baňkováním obličeje ke kráse a omlazení!

2015-10-01_162150