Móda pro omlazení krevní plazmou se rozšířila po celém světě.
Je to opravdu úžasná možnost: používání přírodních mechanismů pro aktivizaci (regeneraci) buněk, aniž bychom se uchylovali k umělým stimulantům a léčivům.

Krásky a hezouni, kteří nechtějí zestárnout, se doslova řadí do fronty a nešetří peníze, aby vyzkoušeli tuto revoluční technologii.


Posuďte sami – pouze názvů má tato omlazující technologie tucet! Plazmalifting (Plazmolifting) PRP –therapy, GLO PRP, Platelet Rich Plasma, PRP Novel Local Cytokine Therapy, Dracula Therapy, ReGenLab, plazmaplastika, plazma terapie.

A není jasné, kdo tuto metodu vyvinul – někteří píši, že omlazení krevní plazmou bylo vynalezeno ve Švýcarsku, jiní argumentují, že v Itálii, jiní jsou pro Velkou Británii.
Podíváme se na novodobý fenomén zblízka.
[note] Krevní plazma je kapalná část krve. V plazmě se nacházejí krvinky (erytrocyty, leukocyty, krevní destičky). Je to koloidní roztok bílkovin, organických a anorganických sloučenin, který obsahuje více než 20 vitamínů a 20 stopových prvků (železo, fosfor, vápník, zinek, kobalt a další). Působivé, že?! [/note]
Podstata metody: ze žíly se převezme malé množství krve, od které se oddělí plazma bohatá na krevní destičky a pak se aplikuje klientovi injekčně do těch oblastí, které jsou předmětem omlazení.
Výkon je časově nenáročný. Tuba krve se vloží do speciální odstředivky a za pět minut je připravena plazma. Znecitlivěním pokožky je procedura bezbolestná. Plazma je absorbována za jeden den a spustí regeneraci tkání.
Celý proces vypadá jednoduše. …

postup při omlazení plazmou
Co se však děje uvnitř v pokožce?

  • Předpokládá se, že zvýšením koncentrace krevních destiček (v plazmě téměř 10krát) roztok získává biostimulační vlastnosti.
  • V oblasti, která se ošetřuje, se zároveň výrazně zvyšuje koncentrace hlavních růstových faktorů produkovaných trombocyty.
  • To podporuje tvorbu buněk dermy z kmenových buněk (kmenové buňky jsou mladé univerzální buňky, které se nacházejí zejména v kostní dřeni, v malých množstvích jsou také v různých tkáních a kůži), vede k normalizaci metabolických procesů v kůži a ke zvýšení kapilární sítě.
  • Fibroblasty (buňky pojivové tkáně nacházející se hluboko v kůži) přitom začnou vylučovat zvýšené množství elastinu a kolagenu, tj. proteinů podílejících se na elasticitě kůže.

krevní komponentyZásadním pro klienty je použití pouze vlastní krve, takže možnost infekce nebo odmítnutí je eliminována.

Kdo za vše může? Za vše mohou „kouzelníci“ – trombocyty.

Tyto speciální buňky jsou zodpovědné za srážení krve. Právě ony zastavují krvácení tím, že tvoří sraženinu. Ale vědci ne tak dávno zjistili, že příroda se postarala nejen o to, jak zastavit krvácení, ale také o to, jak rychle zahojit poškozenou tkáň. Čím je více trombocytů, tím je rychlejší hojení rány.

Tento mechanismus kosmetologové použili k omlazení. Nutí buňky aktivně se množit, jakoby přirozeným způsobem vytvořit mladou a krásnou pleť.

Ale pro tento efekt musí „podvádět“, „klamat“ naše tělo.

Obvykle k místu, kde je skutečná rána, se krevní destičky dostávají přirozeně na pokyn organizmu. Ale tam, kde chceme pleť omladit, jsou destičky vpravovány injekčně. Výsledkem je, že tělo si myslí, že ošetřovaný povrch je ránou a snaží se usilovně léčit, regenerovat z posledních sil.
Obecně řečeno, omlazení kůže tímto způsobem není nic nového, dávno už byly dobře známé biostimulační vlastnosti krve.

Před několika desítkami let byla móda na tzv. autohaemotherapy, když pacientovi krev z žíly injekčně podávali do svalu – celé tělo dostávalo mohutný impuls, posiloval se imunitní systém a byl stimulován metabolismus. Postupně se však tato metoda přestala používat proto, že krev je ideální živnou půdou pro bakterie, místo jejího zavádění často hnisalo, účinky byly čím dál menší.
Našla jsem zmínku o této metodě dokonce v Bibli i v Koránu. Také před 150 lety lékaři odebírali „periferní krev“ (tj. ze žíly) a obstřikovali jí místo zánětu. To mimochodem bylo velmi bolestivé. Ale účinně léčilo. S vynálezem antibiotik metoda byla téměř zapomenuta.
Píši tyto řádky, abychom vám sdělila svůj názor.
Podívejte se na prvotní výsledek omlazení plazmou krve. …

výsledek procedury omlazení plazmou
Obličej je „napumpovaný“, viditelné nerovnosti zmizely, ale na kráse to klientce evidentně nepřidalo, i když se tváří spokojeně .

Pod pokožku patří tekutiny jen v přirozeném nezbytném množství, jejich přebytek je cestou k stárnutí – to jsou prostě základy biomechaniky. Další postulát biomechaniky hovoří o tom, že příčina vrásek není v pokožce, ale ve svalovém korzetu nataženém na usychající nebo deformované kosti lebky.

Beze sporu je léčení plazmou na místě po popáleninách, traumatech, pooperačních jizvách. Kosmetické salony a soukromé kliniky vzaly čistě léčebný (i když estetický postup) a prodávají ho jako všelék na oddálení stáří. Slibují celkové omlazení. Ujišťuji vás, že je to nemožné.

Ano, zlepšuje to pleť.

Ale nic víc.

Hluboké vrásky neodstraníte, ovál obličeje nevylepšíte, obočí nezvednete, povisů kůže se nezbavíte.
A ještě podstupujete různá rizika.

  1. Hlavní nebezpečí – infikovaní krví při odběru vzorků. To se děje proto, že na kůži je spousta bakterií, a některé z nich jsou podmínečné patogenní (mohou způsobit onemocnění za určitých podmínek). Když se dostanou takové bakterie do krevního oběhu, tak se začínají množit. V případě, že klient má dobrou odolnost množení bakterií bude potlačeno. Pokud je imunita snížena, v místě vpichu plazmy může vzniknout zánětlivý proces, který určitě nebude zdobit, kromě toho, že se může rozšířit do jiných tkání, neboť v obličeji je velké množství cév (infekce se šíří prostřednictvím krevního řečiště).  Nejnebezpečnější je ovšem případ, kdy se infekce dostává do mozku.
  2. Další nebezpečí – používání opakovaně použitelných zařízení pro zpracování krve. Tímto je možné přenést infekci (například virus hepatitidy).
  3. Pro nás je velmi důležitý další aspekt. Jako intenzivní terapie metoda povzbuzuje a využívá vnitřní zdroje organismu. Energie je čerpána z nouzových zásob organismu, které jsou určeny (rozděleny) do všech fází života. Jako doping to funguje nějakou dobu. Ale sedět na drogách celý život je nemožné. Kam to povede, víme z příkladů alkoholiků a drogově závislých. Právě vyčerpání vnitřních zásob (vyhoření, plýtvání energií) stojí za zničenými životy. Omlazení plazmou krve to rozhodně není droga, ale touha žen vypadat mladší a mladší, je podobná chování drogově závislých – neexistuje limit pro dosažení požadovaného výsledku. Proto je jasné, že při permanentním použití tohoto postupu nastane jakási fyziologická bariéra, když tělo přestane reagovat na doping. A energetické zdroje organismu, které nám všem umožňují získat uzdravení a omlazení jiným způsobem, budou vyčerpány.

Moje poslání zde končí. Rozhodování je vždy na vás samotných.  Jak s informacemi naložíte, je vaše volba.
chytrá Na závěr. Kdyby lidé věděli, kolik co doopravdy stojí, tak by je to stokrát odradilo před otevřením peněženky.
Probrala jsem  se známým chirurgem cenu jedné procedury provedené v lékařském zařízení. Vychází to zhruba na 450 Kč. Cena stejné procedury v kosmetickém salonu – od 5 500,- Kč.

Tak se komercializuje naše touha být krásná.

Sdělte tento materiál, možná někomu právě přijde vhod!
 
DoporučeníBaňkování – přirozená metoda omlazování

2015-10-01_162150