Proč právě kapiláry jsou nejdůležitější pro naši pokožku?

Jestli jste přečetli knihu PDF Jak si zachovat mladí, tak jsem Vás – doufám – přesvědčila, že není možné obstarat na kosmetickém trhu krém, který by 100% vyživoval kůži zvnějšku, a při tom byl účinný, užitečný a bez zdravotních rizik.

A také dobře víme, že výživu kůže zevnitř nelze ničím nahradit – žádnými krémy, ani těmi nejkvalitnějšími.

Ale víme, že kůže, která je od důležitých tělesných orgánů nejvzdálenější (zásobovat vnitřní orgány je pro organizmus úkol prioritní), přestává dostávat výživu zevnitř jako první. Přitom je mimořádně vystavena náporu prostředí (větru, vlhkosti, mrazu, prachu…). Všechnu výživu – kyslík, aminokyseliny, glukózu, vitaminy – zabezpečují kůži pouze kapiláry. Když se jí nedostane pomoci zevnitř organizmu, viditelně stárne.

Kapiláry musí dobře pracovat, nepracující orgány vždy atrofují.

pozorKdyž dodáváme výživu do buněk přímo, vyřazujeme postupně kapiláry z činnosti, protože tím svému organizmu dáváme podnět, že je nepotřebujeme. To je důvod, proč je tak nebezpečné spoléhat na různé injekce a hormony. Organizmus prostě přestane své hormony vyrábět, protože ztratil tu přirozenou potřebu a přestane buňkám dodávat přirozenou výživu.

[warning] Pouze prostřednictvím kapilár v dermě se vrchním vrstvám kůže dodává „koktejl“ vyvážené výživy, který dosud nikdo nedokázal uměle namíchat. [/warning]

Bohužel, s věkem kapiláry – dopravní cesty organizmu, ztrácejí možnost plnit vyživovací a zvláčňovací funkci, začnou usychat a atrofovat. Vědci dokázali, že ke stáří počet kapilár řídne, kapiláry slábnou, jejich činnost se zpomaluje. Obnovit je není snadné, i když řešení existuje.

Věkem v organizmu rychlost všech procesů klesá:

  • zpomaluje se buněčné dělení,
    snižují se hormonální hladiny
  • a v důsledku dochází ve tkáních k hromadění zbytků látkové výměny (metabolizmu), zvláště bílkovin (dnes jsme zvyklí užívat slova toxiny) – začíná samootravování organizmu.

Ale také je známo, že během pěti až sedmi let se vždy všechny buňky obnoví. Celoživotní proces – permanentní výměna buněk znamená, že v organizmu jsou stále přítomny miliony mrtvých buněk. Jejich rozkládáním vzniká mrtvolný jed, který proniká do celého organizmu. Pro organizmus to není tak nebezpečné, dokáže ty jedy vylučovat, ovšem pouze za podmínky, že dobře fungují kapilární systémy a krevní oběh.

Všichni známe jeden dobrý přírodní ochranný prostředek – saunu nebo baňu, které dobře přispívají k vyvádění nečistot z kapilár a zlepšují činnost svalů – chladnými a horkými kontrasty.
Kůži na obličeji můžeme zajišťovat lepší prokrvení a tím i výživu také dalšími způsoby.
K efektivní práci s tkáněmi, ke zlepšení kapilární činnosti je nejlépe využívat vakuování baňkami. Při správném zacházení s baňkami dokážeme zázraky – zrekonstruujeme kapiláry a v důsledku zmladíme kůži – bude hladká, elastická, získá narůžovělou barvu.

2015-10-01_162150