Tak po pořádku …

Kůže je orgán překrývající všechny hluboké tělesné struktury, v první řadě svaly. Stav svalů závisí nejen na kapilárních procesech, ale také na stavu nervů, na tzv. inervaci – předávání elektrických podnětů, informací ke svalům (a orgánům).
Dávno není tajemstvím, že naše tělo pracuje podle elektrického schématu. Elektrické signály se z mozku dostávají přes páteř a centrální nervovou soustavu ke každému orgánu a svalu, aby se pohnul, a mají určitou fyziologickou formu impulsu (asymetrický bipolární signál).

Když nervy atrofují, svalová vlákna odumírají.

Sedmdesátiletý muž jich ztrácí až 70 %, ženy méně. Možná i proto žijí déle. Na tváři i na hlavě je množství svalů, které musí pracovat aktivně, aby udržovaly normální zásobování krví, vyživování mozkové kůry, ale také aby prodloužily věk krásy a mladosti obličeje, což je pro ženy zvlášť důležité.

Někdy je obtížné určit, kde je příčina a kde následek. Cévy, kapiláry a svaly pracují společně, propojeně. Věkem kapiláry vysychají a svaly atrofují.

Kde je příčina, kde je následek?

Svaly atrofují nedostatkem pohybu, pak se snižuje krevní zásobování a odumírají cévy, anebo naopak – k atrofii svalu vede znečištění, zanesení kapilár a sklerotizace cév.
Ovšem – proces je oboustranný.
Trénovat svaly těla se zdá být logické – chodíme do tělocvičny, cvičíme na trenažérech, pěstujeme aerobik, jógu atd. Ale svaly obličeje trénujeme jen nad talířem, hlavně svaly žvýkací, i ty často špatně, protože jsme líní žvýkat, a hlavně jíme všechno měkké, konzumujeme převážně tepelně upravované potraviny.

Co nám zde doporučuje současná kosmetická industrie?

šípkaMimickou gymnastiku, abychom udrželi svaly obličeje napjaté.

šípka Anebo chodit do salonů na myostimulaci.
šípka   A další možnost – koupit si domácí myostimulátor a „prohánět“ svaly obličeje doma. Gymnastika pro líné!

Tyto rady bohužel vedou k opačným výsledkům.

[warning] Pozor! Myostimulátory, přístroje, které elektrickým proudem působí na svaly, vyvolávají při permanentním používání jiné výsledky, než se avizuje. Vedou k atrofii nervových vláken, které inervují svaly, a tím i k atrofii svalů. [/warning]

2014-06-29_113239Profesionální stimulátory pro celé tělo nejsou o moc lepší, spíše naopak: pro větší efekt hubnutí a zbavení se celulitidy nejen škubají svaly, ale ještě je vykrucují – nikoliv fyziologicky – čímž je více traumatizují. To se děje na nohou …a hlavy je větší škoda, nemáme ji jen proto, aby jedla anebo demonstrovala krásu, je v ní i mozek!

 

Výsledky různých kosmetických procedur se nemusí projevit hned, ale až za léty!!! Jako jakékoliv chronické onemocnění.
Nebezpečnost různých myostimulátorů je v tom, že s nimi pracují lidé, kteří nemají ani základní znalosti fyziologie člověka a nevědí, že lidský organizmus má složité elektrické schéma. Tzv. Voltův sloup objevil Volt poté, až se obeznámil se zkušenostmi Galvana, který experimentoval s nohou žáby. Znamená to, že technické elektrické schéma bylo objeveno až po objevu živočišné elektřiny.
Elektrický signál jakéhokoliv elektrického přístroje má také odpovídající formu impulsu, 2014-06-29_113202která se ovšem liší od signálů našeho organizmu, který má formu bipolárního asymetrického impulsu. Svaly reagují ovšem na jakýkoliv elektrický podnět, reakce na přístroj bude jakoby stejná, sval se stáhne a krátkodobě dosáhneme kosmetického efektu liftingu.

Z fyziologie ovšem víme, že pokud často elektřinou sval dráždíme, přestane na dráždění reagovat.

Bohužel také přestane reagovat i na elektrické signály vlastního organizmu.
Zničit nervy je snadné, ale obnovit nervy je velmi obtížné. Musíme se sami na sebe zlobit, když jsme ochotni obětovat zdraví pro krásu, jak se říká, když duše prahne po kráse, strach ztratit zdraví klidně spí.

DoporučeníBaňkování pro obnovení činnosti nervových vláken.2015-10-01_162150