Dnešní článek bude o věcech, které se zdaleka netýkají dominujícího tématu mého blogu – šíření informací o tom, že ani nemoci, ani stárnutí organizmu nejsou povinné, že se jim dá předejít. Ale protože název domény je xanabati.cz, tak si myslím, že jeho náplní je všechno z okolního světa, co intonuje v mé osobnosti a na co mám určitý názor.

Vedení blogu má své zvláštnosti. Často se článek rodí půl dne a po zveřejnění ani nevíš, jak na text reagují čtenáři. Naučili jsme se diskutovat na téma nezdařených nákupů nebo podvodných jednání, ale vážná témata o harmonii tělesna a duchovna a osobní zodpovědnosti za stav těla nás nechávají v klidu.

Děkuji za každou zpětnou vazbu – za to, že někdo použije kontaktní formulář a své myšlenky přece jen dá na „obdiv“. Dostávám emaily a na všechny odpovídám. Na tento chci odpovědět veřejně.

Dobrý den, paní Bati, vřelé díky za váš cenný a inspirativní článek o dýchání. Děkuji vám, že jej sdílíte s námi čtenáři. Cítím v něm hlubokou Pravdu a Uvědomění, ne náhodou si jsou slova Dech a Duch tak podobné. V dechu je obsažen Duch (svatý), jinými slovy Život neboli Živost, díky které můžeme jako lidské bytosti, skrze vnitřní funkce naší tělesné i netělesné schránky… existovat. Jen si dovoluji postesknout, že je škoda, že neumožňujete takto moudré a lidem tak jasně a přístupně sdělované Uvědomění o Podstatě Života a jeho zdárném fungování sdílet i s druhými lidmi, kteří se zrovna na vaše stránky nedostanou. Každopádně platí, že ctím a respektuji vaše autorství i vaše přání – nekopírovat…a děkuji vám za cennou informaci, která mě hluboce zaujala a zároveň obohatila. S Láskou Věra… www.posvatne-rozhovory.cz.

(Zveřejňuji webové stránky, abych podpořila láskyplný projekt autorky dopisu).

Paní Věra si posteskla, že nedovoluji kopírování textu na stránkách. Každý z nás jedná podle svých znalostí a zkušeností.

1) Nejsem z počítačové generace, proto jsem 2 roky studovala online – marketing. Zkrátka vše, co se týče internetové prezentace jakéhokoliv projektu – od webových redaktorů přes SEO a mailingové aplikace k vedení reklamních kampaní a využití sociálních sítí. Dobře tedy vím, jak lehce se dá znehodnotit web a přepsat jeho obsah. To vědí i mnozí z vás, kteří se zabýváte hledáním informací v úzkém nebo specifickém pásmu. Článek se klonuje na různých webech, předělává k nepoznání a ztratí původní ráz. (Stejné recepty, rady k péči o pleť, nebo jak za 15 minut zhubnout v pase, nebo za 10 min. přibrat na svalové hmotě.) Když zkontrolujete text na autentičnost přes aplikaci AntiPlagiat, vyjde vám často 30 – 40 odkazů. Autorství v prostoru Internet máte zajištěno dnem indexace, ale veřejně jste jednoduchý pisálek, co šíří notoricky známé informace.

Závěr: Kopírování i nadále bude zakázáno.

2) Chcete-li sdílet pro vás cenné informace, existuje jednoduchá cesta – a vy to, milí čtenáři, víte – stačí jen poslat odkaz a ti, kteří se „na stránky zrovna nedostanou“, se tam tak ocitnou na jeden klik. Článek o dýchání má odkaz: https://xanabati.cz/dychani/. V duchu ode mne dostanete poděkování za zvýšení návštěvnosti blogu. Stejně jako já od vás dostávám poděkování z energo – informačního pole, když jste něco pro sebe užitečného na mém blogu objevili.

Závěr: Sdílejte původní odkazy. Nekopírujte cizí články, tím snižujete rating svého internetového zdroje.

3) Potěšilo by mne, kdybyste zajímavé informace šířili ústně. Jsme až po krk zahlceni datovým smogem – přestáváme přemýšlet, protože přestáváme mluvit o složitějších věcech než je počasí – výmluva jasná – „pošlu ti to, přečteš si to, atd.“

Závěr: Trénujme mozek a prodlužujme si život ústním předáváním a vysvětlením toho zajímavého kolem nás.

4) Nerada bych, aby paní Věra výše napsané vztahovala na sebe, jen mě inspirovala k vyjádření.

Závěr: Snad i tento článek bude užitečný.Xana Bati